• AAAAAAAAAAAAAa

    AAAAAAAAAAAAAa
  • titlu

    titlu
  • titlu2

    titlu2
  • titlu23

    titlu23
  • Tabel

    Tabel
Actualizare pe sait
  • titlu

    titlu
  • titlu2

    titlu2
  • titlu23

    titlu23
  • AAAAAAAAAAAAAa

    AAAAAAAAAAAAAa
  • Tabel

    Tabel
  • Tabel

    Tabel
  • titlu

    titlu
  • AAAAAAAAAAAAAa

    AAAAAAAAAAAAAa
  • titlu2

    titlu2
  • titlu23

    titlu23

Ultimile filme adăugate

Filme online
Principală » 2011 » Noiembrie » 21 » Totul despre The Hunger Games
0:31 AM
Totul despre The Hunger Games
The Hunger Games, seria de filme care ar putea să umple golul lăsat de Harry Potter, se va lansa în cinematografele din întreaga lume pe 23 martie 2012, şi până acum avem la dispoziţie posterele cu protagoniştii, un teaser şi un trailer, plus sinopsisul extins. Cinemagia s-a documentat mai amănunţit şi vă pune la dispoziţie toate detaliile despre acest proiect faţă de care aşteptările tuturor sunt uriaşe.
Cărţile

În 2008, editurile din lumea întreagă căutau ceva ce la vremea respectivă era graal-ul poveştilor, ceva care urma să înlocuiască următorul Harry Potter odată ce Talismanele Morţii aduseseră odiseea băiatului vrăjitor la un final, iar ceva trebuia găsit ca să umple golul. Aici intră în scenă The Hunger Games, semnat de Suzanne Collins. Plasată într-o ţară fictivă post-apocaliptică, Panem, într-un viitor alternativ, este povestea lui Katniss Everdean, o tânără de şaisprezece ani care participă într-un sinistru joc televizat în care trebuie să lupte până la moarte. După o primire călduroasă din partea criticii, The Hunger Games a ajuns pe lista "cărţilor anului", având vânzări în 38 de ţări, iar publicul a dorit ca trilogia să continue.
Preluarea drepturilor pentru ecranizare

Aşa că studiourile Lionsgate preiau în 2009 drepturile pentru o ecranizare a poveştii, iar pasul următor e desemnarea unui regizor nominalizat deja pentru Oscar: Gary Ross, regizorul lui Seabiscuit. De altfel, povestea nu e nouă pentru Ross, ai cărui copii sunt fani declaraţi:"Ne-a surprins cu câtă profunzime au receptat copii cartea şi personajul lui Katniss", declară producătorul Nina Jacobson, "era clar că Gary (regizorul) era interesat de ceea ce îşi doresc copiii lui, dar şi fanii. Şi că a înţeles caracterul dual al protagonistei, Katniss, care nu este o eroină în sensul tradiţional al cuvântului". În acelaşi timp, producătorii au dorit ca filmul să fie accesibil tuturor adolescenţilor, deci să nu aibă un rating nerecomandat minorilor, tipic unor filme care atrag publicul cu vărsarea de sânge.
Distribuţia. Nevoia de o protagonistă ce să dovedească tărie

Pentru rolul protagonistei, Ross a hotărât în favoarea unei bune compatibilităţi, şi nu a unui nume mare: "frumuseţea fizică nu e singurul criteriu. Ceea ce o face atrăgătoare pe Katniss este tăria, siguranţa de sine, îndrăzneala şi nu în cele din urmă compasiunea. Ştie cu tărie că dreptatea e de partea ei, şi asta e ceva cu care actorul trebuie să vină de acasă"...
"Ceea ce o face atrăgătoare pe Katniss este tăria, siguranţa de sine, îndrăzneala şi nu în cele din urmă compasiunea..."

Aşa că alegerea pentru rolul protagonistei a fost Jennifer Lawrence, iar aprobarea a fost unanimă. Pentru celelalte roluri principale, Josh Hutcherson va fi Peeta Mellark, oponentul, iar Liam Hemsworth va fi Gale Hawthorne, coechipierul lui Katniss: "La prima vedere e doar un june prim, şi suntem tentaţi să-l credem un bărbat frumos şi atât, dar e un actor fenomenal de subtil"... Deci meciul va fi între echipa Peeta şi echipa Gale.

Pentru rolul lui Haymitch Abernathy, un personaj matur dar cu o problemă serioasă cu alcoolul a fost luat iniţial în calcul John C. Reilly, rolul revenind în cele din urmă lui Woody Harrelson.

Chiar dacă în carte rolul e oarecum unul tragic, se pare că Harrelson reuşeşte să îi descopere latura comică: "Obiectivul meu a fost să fac un personaj pe atât de amuzant pe cât se poate în limitele rolului", declară actorul, şi continuă: "Nu am vrut să fac din el, doar pentru că e alcoolic, vagabondul obişnuit de pe stradă".

Şi pentru rolurile secundare, distribuţia este la înălţime: Elizabeth Banks este Effie Trinket: "E amuzantă, e nebunatică, un pic ameninţătoare" - vorbeşte actriţa despre rolul ei. Donald Sutherland va fi preşedintele Snow, Stanley Tucci va fi în rolul lui Caesar Flickerman, prezentatorul bizarului show TV. Lenny Kravitz joacă pe Cinna, un stilist TV care se ocupă de Katniss.
Scene intense, dar fără imagini şocante

Cartea cu siguranţă are parte de violenţă, dar Gary Ross a subliniat că filmul nu va avea imagini şocante - ceea ce nu înseamnă că acţiunea şi scenele intense vor lipsi: pentru Jennifer Lawrence, este primul rol de acţiune: "Voi avea scene în care trag cu arcul cu săgeţi! Îmi place la nebunie! Plus escaladă şi căţărat în copaci...". Lawrence, oricum, cunoştea povestea înainte de a primi rolul.
Steven Soderbergh, în echipă

Regizorul Gary Ross se bucură de asistenţa unui regizor secund de Oscar, Steven Soderbergh. Echipa e cumva neobişnuită, dar Soderbergh s-a arătat mulţumit de ocazia de a face o favoare unui prieten: "Gary e un prieten apropiat şi am lucrat împreună non-stop în ultimii 15 ani, aşa că atunci când a început filmul m-a întrebat dacă vreau să-l ajut. Şi iată, după câteva luni, sunt în echipă şi reconstitui exact ceea ce fac Gary şi directorul de imagine Tom Stern. Treaba mea e ca voi să nu vă daţi seama că o scenă sau alta e făcută de alt regizor."

După apariţia scurtului teaser din august, nesatisfăcător pentru nevoia fanilor de a vedea cât mai mult din ce urmează să fie, vocile fanilor cărţii - care se plângeau că adaptarea pentru ecran va fi un fiasco - s-au făcut auzite din ce în ce mai tare, însă acest lucru nu l-a descurajat pe regizor:"Încă filmăm", a declarat acesta pentru MTV, iar în continuare a pus tot mai mult accent pe imaginea Capitoliului (devenit în poveste, într-o istorie alternativă, locul celor mai bogaţi şi mai puternici oameni). Lucrul cu siguranţă a fost binevenit, pentru că descrierea Capitoliului, în carte, este una dintre cele mai licitate episoade.
Trilogia transformată în patru filme

Ţinând cont că deja studiourile Warner au împărţit ultimul Harry Potter-Talismanele Morţii-în două filme, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că Hunger Games va fi, la rândul lui, o serie de patru filme. Până acum, studiourile Lionsgate nu au decis care dintre cărţi (din seria de trei) va fi împărţită în două, dar probabil nu va fi prima, care funcţionează cu brio ca una de sine stătătoare. În schimb, cărţile numărul doi şi trei sunt mult mai narative şi mai lungi (deşi nici ele nu dezamăgesc la capitolul acţiune). Deocamdată, aşteptăm premiera filmului din martie 2012, iar fanii Harry Potter sunt cu siguranţă cei care o aşteaptă cel mai mult
Categorie: Recenzii filme | Vizualizări: 602 | Adăugat de: defaultNick | Tag-uri: Totul despre The Hunger Games | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
* Data(Ora) 2012-03-06, 6:26 AM[Film]       0  
La mine site-ul se eencarca ok. Dar oferta de filme de aailtcte din categoriile Actiune, Desene Animate, Adult, Documentar (filme de aailtcte din categoria Adult? lol) nu e chiar aşa de diversă. Mai exact: am vrut să văd ce au een categoriile Artă, Biografic şi Clasic (apropo, categoria Documentar nu există). Nimic. Nada. Zero.Sunt interesat de filme descărcate legal, een special documentare şi/sau artă. Sper ca filmbox să aibă o ofertă een sensul ăsta. Pe2nă atunci, advertorialul tău nu e tocmai corect.
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]